Kun XCLIP-kyynärsauvapidike on käytössä, kyynärsauvat tarvitsevat erittäin pienen tukipinnan ja ne pysyvät tukevasti pystyssä.
XCLIP-kyynärsauvapidike on nerokas ratkaisu kaatuileville kyynärsauvoille

XCLIP – kyynärsauvapidike aktiiviseen liikkumiseen

Hankalat, kaatuilevat sauvat – noloja tilanteita ja avun tarvetta sosiaalisissa tilanteissa, mutta myös todellisia vaaratilanteita, loukkaantumisriskejä? Tuttu juttu kyynärsauvojen käyttäjälle, mikä voi aiheuttaa passivoitumista ja takapakkia toipumisessa. XCLIP-kyynärsauvapidike on merkittävä apu omatoimisessa kuntoutumisessa, sillä kyynärsauvoilla liikkuminen helpottuu. XCLIP lisää sosiaalisuutta ja aktiivisuutta arjessa. Kyynärsauvat ovat aina käyttäjän hallinnassa.

XCLIP-kyynärsauvapidike on täysin kotimainen tuote – suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

X-muodon ansiosta kyynärsauvat pysyvät kätevästi pystyssä

Pidikkeen X-muodon ansiosta kyynärsauvoista muodostuu tukeva kokonaisuus, jonka voi huoletta laittaa nojalleen itseään, auton kylkeä, talon seinää tai esim. pöytää vasten – tai minkä tahansa muun tuen varaan. Eivätkä sauvat kaadu! Jos sauvat kuitenkin kaatuisivat, niin X-kokonaisuus on nostettavissa ylös kevyellä otteella!

XCLIP-apuväline helpottaa kyynärsauvojen käyttöä. Se vapauttaa kädet portaissa liikkumiseen, ovien avaamiseen, kännykkään puhumiseen ja helpottaa busseissa ja muissa julkisissa välineissä liikkumista, henkilöautoon menemistä ja poistumista. XCLIPin ansioista sauvojen hygienia paranee.

Helppo asentaa ja yksinkertainen käyttää

XCLIP on erittäin helppo asentaa ja yksinkertainen käyttää.  Toisilta XCLIPin käyttö sujuu välittömästi, toisilta saattaa vaatia muutaman minuutin käyttöharjoittelun. Pidike muodostuu kahdesta identtisestä kappaleesta, jotka yhdistetään toisiinsa käsin napsauttamalla. Tarvittaessa voi käyttää työkalua apuna.

> Katso asennusvideo

 • ”Kun käyttäjä on omaksunut XCLIPin käytön, hän huomaa nopeasti, että sauvat pysyvät pientä tukipintaa vasten pystyssä. Ympäristössä onkin yllättäen paljon paikkoja, mihin sauvat voi laittaa huoletta nojalleen.”  Tuotteen kehittäjä, fysioterapeutti Ari Pellinen

Huom! XCLIP-PIDIKKEEN IRROTTAMINEN:
Voit irrottaa pidikkeen ja siirtää sen uuteen sauvaan.
>>>
Katso OHJEVIDEO.

Tuotetiedot

 • Koko: Paino 60 g, pituus 12 cm
 • Soveltuu pyöreään, sileään alumiinivarteen
  sauvan varren halkaisija  20 – 22,6 mm,  sauvan varren ympärysmitta noin 65 – 72 mm *)
 • Ei suositella kyynärsauvaan, jossa on komposiittivarsi (usein liian paksu varsi ja/tai pinta naarmuuntuu).
 • Väri: musta
 • Käyttöolosuhteet: -15 C – +35 C, äärilämpötiloissa ja voimakkaissa lämpötilojen vaihtuessa käytä varoen
 • Valmistusmaa: Suomi
 • HINTA: 21,50 €/kpl (sis. alv 24%)
 • Huom. Mallina olevat kyynärsauvat eivät sisälly toimitukseen.

*) NÄIN MITTAAT VARREN YMPÄRYSMITAN: pyöräytä kyynärsauvan varren ympärille, XCLIPin kiinnityskohtaan, esim. maalarinteippi. Merkitse kynällä viiva, irroita teippi ja kiinnitä suoralle pinnalle, esim. sauvan varteen ja mittaa.
>>> KATSO VIDEO ympärysmitan mittaamisesta!

XCLIP-kyynärsauvapidike on ainutlaatuinen ratkaisu kaatuileville kyynärsauvoille
XCLIP-kyynärsauvapidike ratkaisee kaatuilevien kyynärsauvojen ongelman.

Käyttökokemuksia

Mervi Kallio: En edes osaisi kuvitella, miten olisin tullut toimeen ilman XCLIP-kyynärsauvapidikettä

Mervi Kallion nilkan jänne napsahti poikki ennen joulua, mitä seurasi nilkan operointi Pihlajalinnan sairaalassa. Leikkaus onnistui hyvin, mutta edessä oli kuuden viikon jakso toipilasaikaa ja sauvakävelyä kipsatulla jalalla. Tähän saumaan Mervi sai käyttöönsä XCLIP-kyynärsauvapidikkeen.

”Olin hieman skeptinen XCLIPin suhteen ja ajattelin, ettei sitä tule käytettyä. Toisin kävi. XCLIP-kyynärsauvapidike helpottaa valtavasti elämää. Voin lämpimästi suositella kaikille, jotka joutuvat käyttämään kyynärsauvoja. En edes osaisi kuvitella, miten olisin tullut toimeen ilman XCLIPiä. Siitä on apua oikeastaan kaikkialla. Esimerkiksi kun olin juontamassa yhden tilaisuuden, sauvat olisivat kaatuilleet lavalla, jos minulla ei olisi ollut XCLIPiä. Samoin kuin kävin kuntosalilla, sain sauvat hyvin pystyyn laitteen viereen. Ja missä tahansa, kun jotain pitää tehdä käsien kanssa, on XCLIPistä valtavasti hyötyä.”  Lue koko juttu

 

”Kiitos @xclip_4crutches! Kahdeksan viikon kokemuksella: XCLIP-pidike upgreidasi sauvat uudelle tasolle. Helpotti portaikossa kulkemista, poisti ärsyttävän tarpeen nostella sauvoja maasta eikä kukaan kompuroinut sauvoihin, koska ne sai kiinnitettyä yhteen ja pystyasentoon seinää vasten. Näin kuntoutujan näkövinkkelistä tämä saisi olla sauvojen vakiovaruste. Kepittelin pari vuotta sitten kuudennen kerran elämässäni ja mietin, että eikö oikeasti kukaan ole kehitellyt jotain, ettei sauvat kaatuile. Niin huippua, että sinä sen teit!”  Sari Järvinen

 

XCLIP mahdollisti sen, että pystyin lähtemään itsenäisesti liikkeelle pian operaation jälkeen. Se toi liikkumiseeni helppoutta ja lisäsi omatoimisuutta. Sauvat pysyivät hyvin pystyssä mitä tahansa tukea vasten, ja molempia sauvoja pystyi kantamaan yhdellä kädellä, kun tarvitsin toista kättä esimerkiksi kahvikupin kantamiseen. Oli helppo käyttää kahta kyynärsauvaa koko operaation jälkeinen kuuden viikon kuntoutusjakso, jolloin jalkani sai riittävän ajan toipumiseen.

Sari Kesäniemi

 

”XCLIP on hyvä systeemi. Opin nopeasti XCLIPin käytön ja olen ollut tosi tyytyväinen sen tuomaan apuun.  Se on ollut näppärä ja kätevä apu ja sen ansioista sauvat pysyvät pystyssä missä tahansa pienessä pöydänkulmassa – olen sitten käynyt lääkärissä tai apteekissa asioimassa”.

”Aatu” Aarre Visanen > Lue koko juttu täältä

 

”XCLIP on tosi hyödyllinen ja helppokäyttöinen. Katsoin asennusvideon ja asentaminen sujui helposti ja näppärästi ilman apuvälinettä. Opin XCLIPin käytön nopeasti muutaman harjoittelukerran jälkeen.10 Käytän päivittäin kyynärsauvoja ja XCLIP helpottaa arjessa. Pidike vapauttaa mukavasti toisen käden esimerkiksi kaupan kassalla sekä portaissa, jolloin voin ottaa kaiteesta tukea.”

Veera Kärkkäinen

 

XCLIP-kyynärsauvapidike on tosiaankin kullanarvoinen melkeinpä tilanteessa kuin tilanteessa. Se on yksi parhaimmista ostoksista, mitä ikinä olen tehnyt – todella hintansa arvoinen ja enemmänkin.

Minulla on proteesi, ja kyynärsauvat ovat sen tähden päivittäisessä käytössä lähinnä kodin ulkopuolella liikkuessani. Myös kotona käytän sauvoja päivittäin, mutta en jatkuvasti – vaan vain silloin kun se on välttämätöntä. Sauvojen jatkuva kaatuilu ja kolina on tosi ikävää. Itse pystyn kumartumaan ja nostamaan kaatuneet sauvat ylös, mutta monelle muulle kumartelu on hankalaa ja ehkä mahdotontakin, esim. selän tai tasapainon takia. Ostin XCLIP-kyynärsauvapidikkeen ensimmäisen version aikanaan Apuvälinemessuilta, eikä ole enää vuosiin tarvinnut kuunnella kolinaa eikä nostella sauvoja! Esimerkiksi kaupan kassalla pidikkeestä on apua. Kun XCLIP-pidike on käytössä, sauvoihin saa laukun tai repun ripustettua ja kädet ovat vapaat! Lisäksi se toimii tarvittaessa muutenkin ’naulakkona’.”  

Erja Pylkkänen

 

”XCLIP on minun kohdallani helpottanut lonkkaleikkauksen jälkeisen arjen toimintoja aivan uskomattoman paljon! Jatkuva keppien kaatuilu ja niiden etsiminen jäi XCLIPin myötä pois. Kyynärsauvapari on todella helppo jättää nojalleen jotain tukea vasten, kuten esim. valokuvauksen ajaksi itseään vasten; kepit eivät kaadu.

Taisto Uutela > Lue koko juttu täällä

 

”Kyynärsauvat pysyvät XCLIPin ansiosta pystyssä lähes missä vaan. Tämä on tärkeää, kun käyttäjän tarvitsee saada kädet vapaaksi – vastatakseen puhelimeen, etsiessään avaimia, avatessaan ovia, kahvilassa, toimistossa tai missä tahansa muualla. Pidikkeen toiminnallisuus on myös kunnossa; sauvat on näppärä kiinnittää, klipsi ei ole tiellä eikä raavi tai takertele. Myös se, että se kääntyy haluttaessa helposti, sujuvoittaa sauvojen käyttöä.  Toisaalta XCLIP lisää turvallisuutta myös portaissa liikkumisessa, kun kyynärsauva kulkee ketterästi toisen mukana. Tällöin vapaalla kädellä voi ottaa tukea kaiteesta. Hankalia paikkoja on yllättävän paljon; bussilla liikkuessa, liukuportaissa, ovissa kulkemisessa on ollut iso apu, että halutessaan saa sujautettua sauvat yhdeksi, tukea antavaksi kävelykepiksi.”

Riikka Salokannel -> Lue koko Riikan tarina täältä

 

TUOTEARVIO

”Lienenkö koskaan ollut yhtä iloinen oltuani väärässä kuin nyt. Sinikka-vaimo sanoi saavansa lahjaksi pienen vekottimen, jolla kyynärsauvat saa helposti kiinni toisiinsa ja ne pysyvät paremmin pystyssä. Olin hyvin skeptinen – jopas joku on keksinyt täydellisen turhakkeen.

Kun vempain – nimeltään XCLIP – tuli ja päästiin kokeilemaan sitä, oli hämmästykseni suuri. Nerokkaimmat keksinnöt ovat yksinkertaisia, ja alkaa ihmettelemään, miksi tällaista ei ole ollut aikaisemmin olemassa.
Kyynärsauvapotilaan elämä helpottuu valtavasti XCLIPin ansiosta. Kepit pysyvät pystyssä melkein missä hyvänsä ja toinen keppi tulee helposti mukana, kun yhdellä kepillä kulkiessa tuo vaikkapa lautasta ruokapöytään. Tai kun kulkee portaita yksikeppisenä toisella kädellä kaiteesta pitäen.
Oleellinen ominaisuus tällaisessa vekottimessa on helppokäyttöisyys ja toimivuus. Siinä on onnistuttu erinomaisesti. Keppien yhteen kiinnittäminen tapahtuu kirjaimellisesti ”käden käänteessä” – melkein jopa ”heittämällä”.
Hinta näyttää olevan 19,90€, joten jos käytät keppejä vaikkapa 6 viikkoa, päivähinnaksi tulee 47 senttiä. Vekotin on varmasti sen arvoinen. ” Kyösti Niemelä

 

LUE lisää XCLIP-käyttäjien arvioita ja palautteita täältä:

 • palautteita Saksasta  verkkokauppa Amazonin asiakkailta: AMAZON.DE 
 • valmistajan sivuilta tuotearviot TÄÄLLÄ ja lisää palautteita TÄÄLLÄ (sivun lopussa)