XCLIP helpottanut lonkkaleikkauksen jälkeisen arjen toimintoja uskomattoman paljon

XCLIP helpottanut lonkkaleikkauksen jälkeisen arjen toimintoja uskomattoman paljon

 

Taisto Uutela on mies, joka ei jäänyt toimettomaksi, vaikka tiedossa oli lonkkaleikkaus ja toipilasaika. Entiselle kilpapyöräilijälle oli luonnollista valmistautua edessä olevaan perusteellisesti. Uotila onkin kirurgien ja fysioterapeuttien unelmapotilas – valmistautuminen operaatioon alkoi nimittäin kuntoilulla, reilulla painonpudotuksella ja kyynärsauvakävelyn harjoittelulla.

 

XCLIP-kyynärsauvapidike on suunnattu aktiivisille henkilöille, mutta sen tarkoitus on myös lisätä ja kannustaa aktiivisuuteen sekä tuoda turvallisuutta liikkumiseen. Kun lahtelainen Taisto Uutela leikkauksen jälkeen sai XCLIP-pidikkeen kyynärsauvoihinsa, saattoi todeta, että vakka löysi kantensa, sillä Uutelan mukana ei kepit eikä pidikkeet sammaloidu. Uutela on monessa mukana, mikä näkyy myös kuvista – raveissa, ampumaradalla, shoppailemassa, valokuvaamassa, pyöräilemässä ja keskiaika-kärryjä rakentamassa.

 

Näin Uutela kommentoi itse XCLIPiä: ”XCLIP-pidike tuotteena tuntuu todella loppuun asti mietityltä.”

 

”XCLIP on minun kohdallani helpottanut lonkkaleikkauksen jälkeisen arjen toimintoja aivan uskomattoman paljon! Jatkuva keppien kaatuilu ja niiden etsiminen jäi XCLIPin myötä pois.

Kyynärsauvapari on todella helppo jättää nojalleen jotain tukea vasten, kuten esim. valokuvauksen ajaksi itseään vasten; kepit ei katoa tai kaadu. Jos tarvitsen toisen käden vapaaksi (portaiden nousu kaidetta apuna käyttäen), on todella helpottavaa, kun hetkellisesti tarpeettoman kyynärsauvan voi kiinnittää toiseen sauvaan yksinkertaisella kädenliikkeellä.

 

 

XCLIP for forearm crutches.
XCLIPin ansiosta kyynärsauvapari on jättää nojalleen jotain tukea vasten.

 

Kyynärsauvojen kuljetus autossa on muuttunut helpommaksi ja liikenne turvallisemmaksi. Nyt sauvaparin saa kytkettyä yhteen ja sijoittaa takajalkatilaan taikka jopa penkille turvavyöllä sidottuna.

 

Kun sain XCLIPin käyttööni, oli jo kiire Jokimaan raviradalle. Pidikkeen asennus onnistui vaivattomasti raviradan parkkipaikalla, niin sain XCLIPin heti aktiivikäyttöön. Luin ohjeen pikaisesti läpi ja kokoaminen onnistui omilla sormivoimillani helposti. Mietin, että osalla käyttäjistä sormivoimat voivat olla heikommat, niin vaikka kaksi nippusidettä asennuksen apuna voisi olla helpotus ja ohje miten toista keppiä voisi käyttää vipuna. *)

 

Jo muutaman päivän käyttökokemuksen perusteella saatoin todeta, että toimiminen kyynärsauvojen kanssa on helpottunut aivan oleellisesti- ja XCLIP-pidike tuotteena tuntuu todella loppuun asti mietityltä.”    – Taisto Uutela, Lahti

 

Aktiivinen arki lonkkaleikkauksen jälkeen

 

Kuvat: Taisto Uutelan kuva-arkisto

 

 

*) huom. katso asennusohjeet ja videot täältä. Siellä on neuvottu työkalun ja lämmön käyttämisestä apuna, jos omat puristusvoimat eivät riitä (tosin niitä ei välttämättä ole saatavilla, jos asennus tapahtuu raviradalla… 🙂 )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *