Suomessa kehitetty ja valmistettu XCLIP-kyynärsauvapidike on nyt löytänyt tiensä Saksaan, Amazon.de -verkkokauppaan. Ja mikä parasta myös asiakkaat ovat löytäneet XCLIP-pidikkeen Amazonin verkkokaupan valikoimasta ja antaneet siitä huikean hyvää palautteita.

 

XCLIP-kyynärsauvapidikkeen on kehittänyt fysioterapeutti Ari Pellinen.

– Kun aikanaan työskentelin fysioterapeuttina kirurgisella osastolla, huomasin, että kyynärsauvojen kaatuileminen ja niiden hankala käyttöönotto oli iso ongelma sekä potilaalle että hoitohenkilökunnalle, kertoo fysioterapeutti Ari Pellinen XCLIP-kyynärsauvapidikkeen kehittämisen taustoista.

– Potilaasta oli noloa ja kiusallista toistuvasti pyytää henkilökuntaa paikalle ojentamaan lattialle kaatuneet sauvat, ja näin aktiivinen kuntoutuminen ei lähtenyt liikkeelle siten kuin olisin fysioterapeuttina toivonut. Ja toisaalta myös henkilökunnan aikaa kului toistuvaan sauvojen nosteluun.

XCLIPin alkuvaiheessa ja tuotteen kehittämisessä mukana olivat myös silloinen osakas, edesmennyt ortopedi-urheilulääkäri Aki Hintsa sekä tuotemuotoilija Heikki Koivurova, Total Desing Oy:stä. XCLIP valmistetaan Joensuussa.

 

XCLIP aktiiviseen elämään ja liikkumiseen, YSTAND hoitotiloihin ja palvelupisteisiin

Kaatuilevien kyynärsauvojen ongelman ratkaisuksi kehitettiin Olecranon Oy:ssä ensiksi YSTAND-lattiateline, jota on myyty useita tuhansia kappaleita sairaaloihin.

– YSTAND toimii todella hyvin hoitolaitoksissa ja esim. erilaisissa palvelupisteissä, mutta kun yli kolmekiloista lattiatelinettä ei voi ottaa mukaan kahvilaan, apteekkiin tai markettiin, niin oli tarve kehittää mukana kulkeva pidike, Ari Pellinen naurahtaa.

XCLIP-kyynärsauvapidike ratkaisee tämän ongelman, sillä 60 grammaa painava pidike kulkee toisessa kyynärsauvassa ja on aina ja kaikkialla käytettävissä. XCLIPin ansiosta, sauvat voi laittaa nojalleen oikeastaan ihan mihin vaan. Pysyäkseen pystyssä sauvat tarvitsevat äärimmäisen pienen tukipinnan – pöydänkulman, kassahihnan tai tuolin reunan.

– Esimerkiksi kävelyllä, jolloin ei ole tukipisteitä lähellä, sauvaparin voi laittaa omaa kehoaan vasten, ja aikaan voi vastata puhelimeen, laittaa takin vetoketjun kiinni tai käsineet käteen. Eivätkä sauvat kaadu! Ennen Saksan Amazoniin menoa olemme saaneet kotimaasta ja Ruotsin markkinoilta erinomaista käyttäjäpalautetta.

– Tärkeintä on, että vihdoin on kehitetty oikeasti toimiva ratkaisu kyynärsauvojen kaatumiseen ja vielä ratkaisu, joka helpottaa portaissa liikkumista. Sauvoista tulee XCLIPin ansiosta todellinen apuväline eikä sauvat enää ole vaan riesa, josta olisi päästävä mahdollisimman pian eroon. XCLIP lisää myös kuntoutumisen ja sauvojen käytön turvallisuutta, ja parantaa myös niiden hygieniaa, summaa fysioterapeutti ja tuotteen kehittäjä pidikkeen etuja.

 

Amazon.de

Jälleenmyyjät Suomessa ja Pohjoismaissa

Kuvia ja videoita Instagrammissa

#XCLIP_4crutches

 

XCLIP-kyynärsauvapidike on saanut viiden tähden palautteita Saksassa Amazon.de -verkkokaupassa.
XCLIP-kyynärsauvapidike on nyt saatavissa myös Saksassa Amazon.de -verkkokaupassa. Pidike on saanut hyvän vastaanoton ja huikean hyviä käyttäjäpalautteita.

 

KÄYTTJÄPALAUTE


”Kiitos @xclip_4crutches!
 Kahdeksan viikon kokemuksella: XCLIP-pidike upgreidasi sauvat uudelle tasolle. Helpotti portaikossa kulkemista, poisti ärsyttävän tarpeen nostella sauvoja maasta eikä kukaan kompuroinut sauvoihin, koska ne sai kiinnitettyä yhteen ja pystyasentoon seinää vasten. Näin kuntoutujan näkövinkkelistä tämä saisi olla sauvojen vakiovaruste. Kepittelin pari vuotta sitten kuudennen kerran elämässäni ja mietin, että eikö oikeasti kukaan ole kehitellyt jotain, ettei sauvat kaatuile. Niin huippua, että teitte sen!”

 

Tutustu käyttäjien tuotearvioihin täällä!

 

Lisätietoja:

Ari Pellinen | ari.pellinen (at) olecranon.fi | 0400 773810 | www.olecranon.fi

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *