"Erityisen hyvää XCLIPissä on se, että tarvittaessa siihen saa toisen sauvan ”jemmaan” eli se kulkee mukana, kun tarvitsee toista kättä vaikka postilaatikon tyhjentämiseen.

Koulunkäyntiavustaja ’Aatu’ Aarre Visanen odottaa lonkkaleikkaukseen pääsyä.  Lonkan kipujen takia kyynärsauvat tulivat tutuiksi, ja samalla tuli tutuksi myös kyynärsauvojen isoin haaste – niiden kaatuminen ja koliseminen lattialle.

”XCLIP on hyvä systeemi. Opin nopeasti XCLIPin käytön ja olen ollut tosi tyytyväinen sen tuomaan apuun.  Se on ollut näppärä ja kätevä apu ja sen ansioista sauvat pysyvät pystyssä missä tahansa pienessä pöydänkulmassa – olen sitten käynyt lääkärissä tai apteekissa asioimassa”.

 

”En kyllä keksi mitään, millä sitä voisi parantaa.”

 

Visanen kertoo, että erityisen hyvää XCLIPissä on se, että tarvittaessa siihen saa toisen sauvan ”jemmaan” eli se kulkee mukana, kun tarvitsee toista kättä esimerkiksi puutarhahommiin tai vaikka postilaatikon tyhjentämiseen. Toisella kädellä voi pitää puutarhaletkusta ja toisella voi reilusti tukeutua kyynärsauvaan. Ja kuitenkin molemmat sauvat ovat koko ajan saatavilla, kun ne on kytketty XCLIPillä toisiinsa.

”Vaimo sanoo, että mennään me mihin vaan, niin aina esittelen XCLIPiä kaikille. On se niin hyvä systeemi. En kyllä keksi mitään, millä sitä voisi parantaa. Harrastan frisbeegolfia – niin ehkä frisbeegolfteline voisi olla XCLIPin lisälaite”, Aatu naureskelee.

 

 

 

X-FAKTA:

 XCLIPin suunnittelija ja ideoija on fysioterapeutti-tuotesuunnittelija, jolla on näkemystä kyynärsauvojen arjen ongelmista – myös kuntoutumisen näkökulmasta.  XCLIP-kyynärsauvapidike on suunniteltu arjen ongelmien ratkaisuksi, erityisesti aktiivisille henkilöille, mutta myöskin aktivoimaan   kyynärsauvojen käyttäjiä liikkumaan ja näin tehostamaan kuntoutumista.

 XCLIP-kyynärsauvapidike 

  • lisää aktiivisuutta ja liikkumista; nopeuttaa kuntoutumista
  • lisää turvallisuutta; vähentää riskejä kuntoutumisen takapakkeihin, uusien loukkaantumisten syntyyn
  • tuo apua käyttäjän arkeen ja lisää sosiaalisuutta; varmistetaan, että annettua hoito-ohjetta noudatetaan ja sauvoja käytetään hoitojakson loppuun asti
  • lisää sauvojen käyttöikää ja hygieenisyyttä; estetään sauvojen jatkuva kaatuilu
  • lisää omatoimisuutta; tuo helpotusta henkilökunnan arkeen, vähentää työmäärää

XCLIP on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *