Lotta Näkyvältä rikkoutui nivelside. Kyynärsauvat käytöön ja XCLIP avuksi.

Sporttinen ja omia fyysisiä rajojaan koetteleva media-alan monitoimija Lotta Hintsa joutui keväällä muutaman viikon ajaksi kyynärsauvojen käyttäjäksi loukattuaan nilkkansa kesken cheerleeding stuntin alastulon. Lotta sai heti XCLIP-kyynärsauvapidikkeen käyttöönsä, ja parin viikon käyttökokemuksen jälkeen hän laittoi viestin: ”Oon tässä nilkka sökönä painanut kyynärsauvojen kanssa ja mulla on siinä toi teidän klippi, joka saa ne yhteen, niin ettei sauvat kaadu koko ajan. KAIKKI sairaanhoitajista lääkäreihin, fysioterapeutteihin ja potilaisiin kyselee et mistä noita saa…”

Lotan hypyt, lenkit ja vaellukset jäivät vähäksi aikaa nivelsiteiden katkeamisen takia. Nyt nilkka on kunnossa ja kyynärsauvat poissa käytöstä. Mutta Lotan tahti ei hidastunut, vaan toipumisen jälkeen hän on huiputtanut Mont Blancin, treenaa aktiivisesti kiipeilyä – ja ottanut vastaan aika monenlaisia muita uusia haasteita.

”XCLIPistä on hyötyä oikeastaan kaikkialla, aina kun vaan tarvitsi saada toinen käsi tai molemat kädet vapaaksi. Tosi vaikea olisi nimetä vain yksi paikka, mutta esimerkiksi kaupan kassalla  ja lentokentällä XCILPistä  oli iso apu.”

 

Vastauksena Lotalle esitettyyn kysymykseen:

 

Valokuva: Lotta Näkyvän kuva-arkisto / Instagram

 

X-FAKTA:

 XCLIPin suunnittelija ja ideoija on fysioterapeutti-tuotesuunnittelija, jolla on näkemystä kyynärsauvojen arjen ongelmista – myös kuntoutumisen näkökulmasta.  XCLIP-kyynärsauvapidike on suunniteltu arjen ongelmien ratkaisuksi, erityisesti aktiivisille henkilöille, mutta myöskin aktivoimaan   kyynärsauvojen käyttäjiä liikkumaan ja näin tehostamaan kuntoutumista.

 XCLIP-kyynärsauvapidike 

  • lisää aktiivisuutta ja liikkumista; nopeuttaa kuntoutumista
  • lisää turvallisuutta; vähentää riskejä kuntoutumisen takapakkeihin, uusien loukkaantumisten syntyyn
  • tuo apua käyttäjän arkeen ja lisää sosiaalisuutta; varmistetaan, että annettua hoito-ohjetta noudatetaan ja sauvoja käytetään hoitojakson loppuun asti
  • lisää sauvojen käyttöikää ja hygieenisyyttä; estetään sauvojen jatkuva kaatuilu
  • lisää omatoimisuutta; tuo helpotusta henkilökunnan arkeen, vähentää työmäärää

XCLIP on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *